
Cześć!
Nazywam się Szymon Sapieha i jestem technologiem specjalizującym się w lodach rzemieślniczych. Siedzę w tym temacie już od kilku lat i naprawdę mi się to podoba. Ciągle uzupełniam moją wiedzę o produktach, półproduktach i procesach zachodzących w żywności.
Ten temat jest ciągle żywy i nie daje mi wytchnienia. Jeżeli chcesz zgłębić tajniki
wiedzy o lodach rzemieślniczych, zapraszam Cię do lektury.
Mam nadzieję, że pisane przez mnie artykuły będą miłą i przyjemną podróżą, z której
wyniesiesz coś dla siebie.
Szymon
PUBLIKACJE
Stale publikuję w branżowym magazynie Mistrz branży- archiwalne artykuły znajdziesz
http://szymonsapieha.pl/category/mistrz-branzy-felietony/
Miałem przyjemność wziąć udział w roli eksperta w programie telewizyjnym Pytanie na śniadanie.
Całe nagranie znajdziesz
https://pytanienasniadanie.tvp.pl/55292918/czym-sie-roznia-lody-przemyslowe-od-lodow-rzemieslniczych?fbclid=IwAR3-1QnZvAJdqigp_HZGj2oeQYVFBh2dSbe3bcpxt_zq6zoXIRMhzrDdKoo
Polecam przeczytać fragmenty wywiadu z miesięcznika PANI
https://twojstyl.pl/artykul/lody-wszystko-o-naszym-ulubionym-deserze,aid,2710
Sam również przeprowadzam wywiady z autorytetami branży gastronomicznej,
http://szymonsapieha.pl/category/wywiady/
Kilkukrotnie miałem przyjemność udzielać wywiadu dla dziennikarzy Dziennika Bałtyckiego i
serwisu naszemiasto.pl najnowszy wywiad do przeczytania w linku
https://rumia.naszemiasto.pl/rozmowa-o-lodach-szymon-sapieha-cukiernik-z-orla/ar/c1-8415913
Udzielałem również wypowiedzi dla serwisu HACCP dla Ciebie, który specjalizuje się w
przygotowywaniu dokumentacji dla m.in. lodziarni.
https://haccpdlaciebie.pl/2020/12/haccp-dla-ciebie-pyta-eksperta-szymon-sapieha-technolog- lodziarstwa-7-szybkich-pytan-do-branzy-lodziarskiej/
O założeniu portalu pisał oczywiście Mistrz Branży
http://mistrzbranzy.pl/artykuly/pokaz/Lody-rzemieslnicze-wedlug-Szymona-Sapiehy-5183.html
A tutaj o otwarciu mojej pierwszej autorskiej lodziarni Lody by Szymon Sapieha
http://m.mistrzbranzy.pl/artykuly/pokaz/id/551